Eigen filmpje op YouTube zetten

youtubeHet uploaden van filmpjes naar YouTube van je eigen computer is erg eenvoudig maar er zijn enkele voorwaarden aan verbonden: het bestand mag niet groter zijn dan 2 GB en het filmpje mag niet langer zijn dan 15 minuten.
Ga naar je YouTube-kanaal en klik bovenaan de pagina, naast het zoekvak, op de link Uploaden. Op de volgende pagina klik je op de knop Video uploaden en kies je een video die op je eigen pc staat. Je kunt het videobestand ook in het browserscherm “verslepen”. Het uploaden start en YouTube meldt steeds wat de stand van zaken is tijdens het laden.
Tijdens het uploaden kun je ook alvast wat informatie over de video toevoegen. Als je alles hebt ingevuld klik dan op Wijzigingen opslaan.
Bovenaan de pagina wordt meteen de directe link naar je YouTube video zichtbaar . Als je nu weer teruggaat naar je eigen YouTube-kanaal dan is je video mogelijk nog niet te zien. De video moet nog verwerkt worden en dit vergt enige tijd, afhankelijk van de grootte en het formaat van het filmpje. Wanneer alles verwerkt is zie je ook direct dat er bovenin drie knoppen zijn bijgekomen: Alles – Uploads – Favorieten.

youtube1